Seizoen 2013-2014: ‘Amateurs!’

In dit stuk kruipen de spelers in de huid van een amateur toneelvereniging. De vereniging mag eindelijk repeteren in de grote zaal van de schouwburg en om het niveau wat omhoog te halen, hebben ze voor deze voorstelling een professionele regisseur (gespeeld door Jochem Frankfort) aangetrokken. Het stuk waarvoor gerepeteerd wordt heet ‘Julia’s reis’ en er zijn nog maar 5 repetities en een generale….

Hoofdrolspeelster Esmée (Astrid Groot) die Julia speelt, is wel erg zenuwachtig en al die mannen om haar heen dat werkt ook niet echt mee. Henk (Willem Groenewoud) mag als engel spetteren, maar dit wordt wat lastig gemaakt door zijn hoogtevrees. Harrie (Cor Groenland) wil zo graag, maar lijkt het allemaal net niet te snappen. Tom (Mark de Lange) geeft als Poortwachter het geheel wat extra’s met zijn muzikale talent. Nelleke (Pauline Bleeker) zou alle touwtjes in handen moeten hebben, maar is vooral bezig met het iedereen naar de zin te maken. Daphne (Susanne de Haan) lijkt meer met haar uiterlijk bezig te zijn dan met het stuk en souffleuse Anna (Lineke Dijkstra) hebben de spelers nog hard nodig.

De spelers worden steeds nerveuzer, er is nog maar weinig tijd tot de première, de regisseur wordt steeds ongeduldiger, de kostuums zijn nog niet af, er is geen decor en wie doet nou eigenlijk precies wat? En wie zit er toch steeds aan het licht, wanneer komt Joop nou eindelijk en wie deelt het bed met de regisseur, en wie niet? Allemaal vragen waar nog antwoord op verkregen moet worden, vóór de avond van de première……